Madrildarra eta Artearen Historian lizentziatua, Lara Martinek ia kasualitatez sartu zen gastronomiaren mundura, bere ibilbidearen norabidea aldatzea erabakiz. Luis Irizarren Donostiako sukaldaritza eskola ospetsuan ikasi zuen, eta 2006an Mina jatetxea ireki zuen Bilboko Marzana
kaian, Álvaro Garridorekin batera. Ireki zenetik, Mina tokiko ekoizle txikiekin duen konpromisoagatik nabarmendu da, bere dastamen-menuko plater bakoitzean islatzen dena, sasoiko produktuekin zehatz-mehatz diseinatua baitago. Kudeatzaile, areto-buru eta sukaldari gisa hainbat rol betetzen dituen arren, bere ikuspegi nagusia jatetxea bisitatzen duten pertsonak zaintzea da. Bere filosofia, zainketan, produktuekiko errespetuan eta bere lanarekiko maitasunean oinarritua, BISUBIren parte izatera eraman zuen hasieratik, eta Fundazioaren Lehendakari bihurtu zen sortu zenean.
Comentários