BIZI BISUBI Urduñan
ZER DA BISUBI FUNDAZIOA?
Proiektu eta esperientzia gastronomiko duin eta solidarioak sortzen ditugu, gure lanbidearen eraldatzeko gaitasunari esker.
BISUBI FUNDAZIOA Bizkaiko sukaldariek irabazi-asmorik gabe eratutako erakundea da, lurraldean duten eraldaketa-gaitasunari balioa emateko helburuarekin, pertsonekiko eta ingurunearekiko konpromiso solidariotik abiatuta. Batasun horren ardatz nagusia iraunkortasuna da, dimentsio guztietan: gizartean, ekonomian eta ingurumenean. Bizkaiko 150 sukaldari baino gehiagok bultzatutako fundazioa da Bisubi, gure lurralde gastronomikoak eta kulturalak duen balioa nabarmentzeko eginkizun argiarekin . Gure historian aurretik eman ez den erronka gastronomikoa.
Gure konpromisoa. Sukaldari konprometituak gara
Onurak
-
Membresia-kuotak: Fundazioko kide izatea dohainik da.
2. Ekitaldietan parte hartzea: Kideek fundazioak antolatutako ekitaldietan parte hartzeko aukera izango dute, hala nola azoka gastronomikoetan, tailerretan, ongintzazko bazkarietan, lehen sektorearekin antolatutako ekitaldietan eta mintegietan.
3. Garapen profesionalerako ekarpena: Komunitateari ezagutzak eta esperientzia ematea eta jasotzea.
4. Boluntariotza eta Gizarte Proiektuak: Fundazioak antola ditzakeen komunitate- edo boluntariotza-proiektuetan parte hartzea.
5. Bileretara joatea: Fundazioarentzat garrantzitsuak diren gaiak eztabaidatzeko eta erabaki garrantzitsuak hartzeko aldizkako bileretara joatea.
6. Kontaktuen sarea: Sukaldeko profesionalen sare zabal baterako sarbidea, eta horrek lan-aukerak eta lankidetzak zabal ditzake.
7. Ikusgarritasuna eta aintzatespena: Kide diren sukaldarien ikusgarritasuna eta ospea areagotzen duten ekitaldietan eta jardueretan parte hartzea.
8. Proiektuetan parte hartzea: esperientzia profesionala aberastu dezaketen gastronomia-proiektu handietan parte hartzeko aukerak
Eman izena BISUBIn!
Helburu eraldatzaileak ezarri ditugu.
GURE
HELBURUAK
SUSTATU
Fundazioaren jarduera-eremuetan kalitatezko enplegua sustatzea, bereziki ibilbide profesionala hasteko zailtasunak dituzten pertsonei dagokienez.
LAGUNDU
Baliabide ekonomiko urriak dituzten pertsonen gizarte- eta giza garapenari laguntzea, gastronomiaren sektorearekin lotutako jardueretan parte hartuz.
BULTZATU
Euskal Autonomia Erkidegoko gastronomiaren arloan kultura zabaltzea eta ikerketa sustatzea. Espiritu ekintzailea sustatzea gastronomiaren esparruan.
GASTROUTOPIA
Gure filosofia
Gastroutopia gastronomia iraunkor, unibertsal eta solidarioaren aldeko sukaldarien nazioarteko mugimendua da.
Gaur egun, maila globaleko sukaldari ezberdinak ekintza iraunkorrak eta solidarioak gidatzen ari dira, hainbat esparruetan eraldakorrak direnak. Hori da gure lan filosofia, gure proiektu eta jarduera guztietan presente dagoena.
Gastroutopiak iraunkortasuna eta elkartasuna ahalik eta gehien garatzen ditu gastronomiaren ikuspegitik. Sukaldariak gidatutako mugimendu bati buruz ari gara, hausnarketarako espazioak sortuko dituena eta joerak eta jardunbide egokiak balioetsiko dituena, gastronomia iraunkortasun-estandar gorenetara bideratzeko helburuarekin.
Gastroutopiak gastronomiaren bidez gizartearen ahalmen eraldatzailea inspiratzea eta horretan eragitea proposatzen du.
Gure proiektuak eta jarduerak.
Blogeko azken sarrerak
GURE HELBIDEA
Erabili ondorengo formularioa galdera orokorrik baduzu.